CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Murahkanlah Rezeki Insan yang Klik

Saturday, 11 February 2012

Kenapa?

Assalamualaikum..

Rasa macam takde mood nak update blog hari nie. Padahal dari pagi tadi aku buka blog pastu klik New Post then aku View Blog balik. Entah berapa kali aku ulang benda yang sama. Sebenarnye aku banyak citer nak post tapi entah lah. Memandang dengan pandangan kosong. Ok la aku nak bermadah sikit..

Awak.. kenapa awak tak balas mesej saya? Kenapa tak angkat bila saya call? Apa salah saya? Awak dah benci saya ke? Adakah saya seorang yang membosankan? Jika betul salah saya, MAAF di pinta.




..."Ya Allah,jika dia benar untukku Kau dekatkanlah hatiku dengan hatinya.Dan jika dia bukan untukku damaikanlah hatiku dengan ketentuanMu"... amin..





Setanggi Syurga by In-Team

Percaya kata janjiMu
Kerna ku yakin apa di genggamMu
Keharuman setanggi syurga
Bukan kilauan sebilah belati

Tersiksa jiwa merindu
Bagai terkurung dibasah tengkujuh
Kewangian aroma bunga
Tak menggugah keteguhan iman

Cinta tak pernah terbunggar dan terlebur
Pada redup renung mata yang menipu
Tuntas ku mendaki
Puncak cinta teragung

Izinkan aku melafazkan kata
Bicara hati yang mudah diterjemah
Betapa aku gerun pada teduh untuk bernaung
(Kerna awan itu rapuh)

Bahagia buat mereka
Yang bertemu cinta yang teragung
Yang membawa ke syurga hakiki dan abadi

Dendam tak marak menyala dan membakar
Oleh putih salju yang berguguran
Kerna dosa itu
Lebih hitam dan kelam

Ku anyam rindu menjadi hamparan
Kerna ku pasti adanya pertemuan
Di sana nanti bukti cinta suci dilafazkan
Tak bertemu pengucapan

Percaya kata janjiMu
Kerna ku yakin apa di genggamMu
Keharuman setanggi syurga
Bukan kilauan sebilah belati

Kata janjiMu...
Seharum setanggi syurga

Thank you, Have a nice day !

3 comments:

  1. biase la razfira kadang2 tu kena ade jugak bab2 yang menyentuh jiwa.. x gitu?huhu

    ReplyDelete